Ökoiskola

ISKOLÁNK 2018-BAN ELNYERTE AZ ÖKOISKOLA CÍMET

Az ünnepélyes díjkiosztót az Agrárminisztériumban tartotta az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Agrárminisztérium és az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete.

Bodorné Klementisz Irén tanárnő Prof. Dr. Bódis Józseftől, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkárától veszi át a címmel együtt járó oklevelet.

Az Ökoiskola Címet 2004-ben hozta létre az Oktatási Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, amelyet 2011-ben az Örökös Ökoiskola Cím követett.

Az ökoiskolák mind a működtetésben, mind a pedagógiai munkában érvényesítik a fenntartható fejlődés elveit és jó gyakorlatait.

Az Ökoiskola Cím azon nevelési-oktatási intézményeknek elismerése, amelyek átgondoltan, rendszerszerűen és mindennapi gyakorlatként foglalkoznak a fenntarthatóságra neveléssel: a környezeti és egészségneveléssel, a helyi közösségek számára fontos hagyományok ápolásával, környezettudatos intézmény működtetésével. 

2017-től immár több mint ezer intézmény hordozza büszkén az Ökoiskola, Örökös Ökoiskola Címet az ország minden szegletében.