Receptek

Házi sütemények versenyének győztes receptjei

Ribizlis lepény

Hozzávalók:
14 dkg vaj, 3 dkg porcukor, 21 dkg liszt, 2 db tojássárgája, 4 db tojásfehérje, 15 dkg cukor, fél csomag sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, 20 dkg ribizli.

Elkészítés:
A vajat sütőporos liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgájákat és alaposan összedolgozzuk. Vékonyra nyújtjuk, tepsibe rakjuk és szép aranysárgára sütjük. Közben a tojásfehérjéket a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük és szétterítjük a kisült tészta tetején. Rászórjuk a megtisztított, megmosott ribizlit és visszarakjuk a forró sütőbe, hogy a hab megkeményedjen. Amikor a tészta kihűlt, négyszögletes darabokra vágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Csokirúd

Hozzávalók:
1 cs. csokis puding, 2 ek. liszt, 2 ek. kakaó, 2,5 dl tej, 1 dl fekete kávé (ízlés szerint), 25 dkg porcukor, 1 kocka margarin, 2 cs. albert keksz, rum v. rumaroma

Elkészítés:
Az alapanyagokat összekeverjük és felfőzzük. Úgy töltjük mint a méteres kalácsot, a tetejét is bevonjuk ezzel a krémmel, amivel töltöttük. Egy napig a hűtőben állni hagyjuk, majd ferdén szeletelve tálaljuk.

Posted in Nincs kategorizálva.